Een sjpassetig gesjpraek, een sjeutje milk in de kaffee en een sjiek geveul

Op 2 april organiseerde Maastricht de WeHelpen Matchdag. Samen met hulpbieders, projectleden WeHelpen Maastricht, wethouder Gerats, twee beleidsadviseurs van de gemeente en het team WeHelpen worden hulpvragen opgepakt. En met succes!

Na ontvangst met koffie en uiteraard Limburgse vlaai werden de aanwezigen verdeeld over kleinere groepjes om zoveel mogelijk hulpvragen te kunnen oppakken. Dat waren er veel! Een greep uit de activiteiten:

Een mevrouw naar de tandarts en weer naar huis brengen. Een praatje maken met een meneer die in een verzorgingstehuis voor mensen met een visuele beperking woont. Kinderboerderij De Heeg had vele activiteiten waar extra handen welkom waren. Hokken schoonmaken, voeren van dieren en uitmesten van de geitenwei en het bouwen van een mobiele keuken in een winkelwagentje. Koffie en thee schenken bij buurtbewoners. Tuinwerkzaamheden aan de Kolonel Millerstraat en aan de Brouwersweg. Hulp bij het uitserveren van de maaltijd bij Envida De Zeven Bronnen.

WeHelpen was dus niet te missen in Maastricht en de dag vloog voorbij. Een filmploeg van RTV Maastricht heeft een verslag gemaakt. WeHelpen Maastricht haalde gisteren zelfs het plaatselijke nieuws. Kijk de uitzending terug (> 2 minuten). De komende dagen zal er op social media nog meer aandacht worden besteed aan de Matchdag.

Help jij al mee? Maak snel een account aan op www.wehelpen.nl.