Helpen via een hulpnetwerk wordt nog gemakkelijker

WeHelpen is druk bezig met het verbeteren van het onderdeel ‘Hulp organiseren”. De nieuwe layout wordt gebruikersvriendelijker, eenvoudiger en uitgebreider.

Zo is de agenda verbeterd:

  • aan de kleur van de afspraak zie je of deze aan niemand, een of meerdere personen is toegewezen. Of een informatieve aard heeft.
  • Je kunt nu een activiteit aan maken op datum en specifieke tijd, of voor een hele dag.

Als oma Dien bijvoorbeeld in het ziekenhuis wordt opgenomen, wordt deze afspraak in de agenda aan niemand toegewezen en duurt een dag. Het vervoer naar huis moet wel worden geregeld: als je weet dat de buurman dit kan doen, wijs je deze activiteit aan hem toe om 10 uur. En natuurlijk wordt er een bezoekje na een paar dagen ingepland om te kijken of alles in orde is. Deze plaats je binnen het hulpnetwerk: “Wie heeft er even tijd om bij oma op de koffie te gaan?”, zodat iedereen kan reageren.

Andere wijzigingen binnen het onderdeel ‘hulpnetwerk’ zijn:

  • Icoontjes naast de items maken het menu van je netwerk overzichtelijker. Je ziet in één oogopslag waar je een nieuwe afspraak kunt plannen of het telefoonnummer van de huisarts kunt vinden.
  • Het is nu ook mogelijk om een leuke foto toe te voegen aan je netwerk.
  • Zijn er meerdere mensen die je bij het organiseren van de hulp wilt betrekken? Je kunt ze gelijktijdig uitnodigen.
  • En het belangrijkste: alle leden van het netwerk kunnen activiteiten (afspraken en hulpvragen) bekijken, inplannen en beheren. Dit geldt zowel voor bestaande als nieuwe netwerken.

Tips en ervaringen
We ontvangen regelmatig tips hoe www.wehelpen.nl kan worden verbeterd. En daar zijn we blij mee. Op die manier werken we samen naar een goedwerkend platform waar je elkaar gemakkelijk een handje kunt helpen. Blijf ons dus vooral je reacties sturen via servicedesk@wehelpen.nl.
Ook is er veel behoefte aan het delen van kennis en ervaring rondom mantelzorg. Wil jij anderen inspireren om hulp te bieden en te vragen via dit onderdeel van www.wehelpen.nl? Of heb je juist een vraag die je graag wilt stellen aan iemand die persoonlijke ervaringen heeft met mantelzorg? Stuur ons dan een reactie via info@wehelpen.nl en we nemen snel contact met je op.