De bijzondere hulpvraag van De Regenboog

'Kom naar het Reinaerde Zomerfeest bij dagcentrum De Regenboog in Maarn' stond er in de uitnodiging. 'Er zijn diverse kraampjes en de plaatselijke Harmonie Manderen komt voor ons spelen. U kunt genieten van kruiden, smoothies en ijs.' Wat er echter niet bij werd vermeld, was de bijzondere hulpvraag via WeHelpen. 

Er heerst een opgetogen stemming onder cliënten, medewerkers en vrijwilligers. Het weer is prachtig en een aantal ouders en verzorgers heeft de weg naar De Regenboog al gevonden. Er staat een poffertjeskraam, je kunt er een kraam bezoeken met zelfgemaakte producten zoals kaarsen en verkleedkleding. En ook 'hulphond Elf' is aanwezig. Eigenaresse Maria vertelt, dat ze op de hulpvraag van De Regenboog had gereageerd: 'hond om te aaien'. Er zijn drie cliënten bij het dagcentrum die je daar een groot plezier mee doet. En dus is Maria nu elke woensdagochtend een uurtje aanwezig en wordt er naar hartenlust geknuffeld. 'Natuurlijk houden we goed in de gaten of Elf het zelf ook leuk vindt', zegt Maria. 'Maar ze vindt het meestal best. En anders gaan we gewoon weer op huis aan.'

Wil jij ook op een bijzondere manier iemand helpen? Plaats je hulpaanbod op www.wehelpen.nl. Je maakt de dag van iemand anders echt een beetje mooier. 

Over Reinaerde
Reinaerde is een zorgorganisatie in de provincie Utrecht voor mensen met een verstandelijke beperking. Dagcentrum De Regenboog van Reinaerde ligt midden in het dorp Maarn. Er is volop gelegenheid voor cliënten om het dorp in te gaan: even naar de winkel, op dinsdag naar de markt of een kijkje nemen bij de trein. Ze worden daarbij geholpen door medewerkers en vrijwilligers.