Zoek je hulp? Denk aan je privacy!

We noemen haar voor het gemak even mevrouw L. uit R. Ze vindt privacy heel belangrijk en gelijk heeft ze. Wat je op internet zet, kan de hele wereld zien! En dus is het beter om voorzichtig te zijn. Je moet niet alles met iedereen delen, dat is nergens voor nodig. 

Mevrouw L. helpt anderen graag. Ze doet al jaren vrijwilligerswerk, met veel plezier. Maar zelf kan ze ook wel een beetje hulp in de huishouding gebruiken. De ramen van mevrouw L. moeten eigenlijk hardnodig gelapt worden. En dat kan ze niet zelf, daar heeft ze iemand bij nodig. Helaas is deze hulp niet in haar directe omgeving te vinden. 

Ze besluit haar hulpvraag op www.wehelpen.nl te zetten. Haar profiel vult ze met de strikt noodzakelijke informatie. Het gaat niemand iets aan hoe ze in contact is gekomen met WeHelpen. Of wat haar kennissen ervan vinden. De ramen moeten worden gewassen, daar gaat het om. 

Tot haar plezier krijgt ze een reactie van Ada. Ada is een spontane en aardige vrouw die bovendien erg goed kan zemen. Ze vindt het geen probleem om niet alles te weten van en over mevrouw L. Ze helpt gewoon graag. Ze vindt ramen wassen leuk. En de blijdschap van mevrouw L. geeft haar een goed gevoel. Daar doet ze het voor. Mevrouw L. en Ada maakten gebruik van de WeHelpen-credits. Zo stimuleer je een ander om ook mee te helpen. 

Mevrouw L. heeft dus via www.wehelpen.nl hulp gevonden. Ze heeft in haar profiel de belangrijkste gegevens over zichzelf verteld. Ze heeft niet haar adres of mobiele nummer vermeld. Ze heeft informatie gegeven zoals je je op een verjaardagsfeestje voorstelt aan iemand die je nog niet kent. En daardoor vond Ada het leuk om te reageren op haar hulpvraag. Deze tip en andere adviezen vind je op 'Veilig gebruik' onder Wat is WeHelpen?