Heel veel bijzondere mensen rondom een hulpvraag

Een verontrust bericht uit Den Haag in de mailbox van WeHelpen: “Een stadsgenote van mij blijkt volgens jullie platform op zoek naar vervoer voor een bezoek aan een kliniek in Nijmegen. Ze heeft geen eigen mogelijkheden en durft niet alleen op pad. Ik kan haar helaas niet helpen, maar deze hulpvraag moet toch op te lossen zijn?” 

Delen helpt
Feitelijk dus een hulpvraag voor een hulpvraag op wehelpen.nl. De dame in kwestie is Simone. Zoals ze zelf omschrijft: “Ik kan het niet meer alleen, ik ben óp van alles na mijn terugkeer van de Canarische Eilanden naar Nederland. Wie wil mij helpen?” In overleg wordt haar hulpvraag ook op de Facebook-pagina van WeHelpen geplaatst. Met de opmerking dat het delen van het bericht ook helpt. Bijna 5000 mensen lezen de oproep en het wordt tientallen keren verspreid. 

Vertrouwen
En met succes: Pascal ziet de vraag van Simone toevallig op een tijdlijn en reageert nog dezelfde dag. Hij woont niet ver van de kliniek en wil met plezier Simone ophalen, aanwezig zijn bij de gesprekken en terug naar huis brengen. Alles bij elkaar bijna 600 kilometer! Hij tipt Simone wel: “We kennen elkaar nog niet. Dus google me gerust even. Dan weet je dat ik geen malloot ben. Je kunt me vertrouwen.” Via de telefoon spreken ze de details door waar en hoe laat hij haar op de bewuste dag zal ophalen. 

Dankbaar
Een dag later stuurt Simone een bericht aan de servicedesk van WeHelpen: “Ik heb nog een hulpvraag (smiley). Willen jullie iedereen die heeft geholpen, ook door het eenvoudig delen van mijn vraag op Facebook, laten weten dat ik heel dankbaar ben voor de hele reis die Pascal met mij heeft willen maken, inclusief lange files. Zonder zijn hulp was ik zeer waarschijnlijk niet naar mijn belangrijke afspraak bij de kliniek gegaan. Een prachtmens waar we meer van nodig hebben. Dank je wel, Pascal.” Waarop Pascal vervolgens reageert: “Wehelpen.nl is een fantastisch initiatief. Ik heb het met veel plezier gedaan. Het was ook voor mij een bijzondere dag met een bijzonder (mooi) mens.”

Ziekenbezoek
Simone wordt binnenkort geopereerd en heeft daarna een lange revalidatieperiode voor de boeg. “Als iemand via wehelpen.nl zin heeft om mij op te zoeken en een praatje te maken, zou ik dat fantastisch vinden. Ik plaats hiervoor zeker weer een hulpvraag op wehelpen.nl.”
 

{##}