Een goede daad is meer waard dan dubbel salaris

Het doen van een goede daad stimuleert het gevoel dat het leven zin heeft en maakt dat we ons verbonden voelen. Een basisbehoefte van iedereen. Onderzoek toont aan dat iemand helpen eenzelfde geluksgevoel oplevert als verdubbeling van je inkomen. Uiteraard gaat dit niet op voor mantelzorgers. Zij kunnen door (te) veel te doen in combinatie met de emotionele druk, overbelast en oververmoeid raken. Wehelpen.nl biedt voor mantelzorgers een handreiking om anderen die hulp willen bieden eenvoudig in te schakelen. Ook voor eenmalige hulp aan cliënten van Horizon blijkt WeHelpen een aanwinst, zo vertelt Annemiek Vandenhove, werkzaam bij Horizon uit Heerlen.  
 
Horizon, onderdeel van Levantogroep, begeleidt vrijwilligers die mensen met een psychiatrische achtergrond helpen. Annemiek Vandenhove, coördinator informele steun, zet sinds april praktische vragen op wehelpen.nl voor haar cliënten. Of helpt mensen hun hulpvraag zo concreet mogelijk op de website te zetten. "Zeker 1x per week is er een goede match. Dat is echt veel! Normaal lukt mij dat hooguit 1 tot 2 x per maand via wijkbladen of een vrijwilligerscentrale. Wehelpen.nl is echt een positieve toevoeging voor mij om hulp te vinden voor anderen", aldus Annemiek.  
 
Laatst sprak ze iemand die een cliënt helpt bij het wegwijs maken op zijn PC en Ipad. Enthousiast vertelde hij: "Hadden we elkaar maar eerder ontmoet. We wonen bij elkaar om de hoek. Het sociale aspect is een welkome aanvulling voor ons allebei, bovenop de hulp die ik kan bieden." En zo koppelde ze ook een alleenstaande vader met twee jongen kinderen aan iemand die een paar keer het gezin naar de kledingbank kon rijden. “Een simpele daad, maar zo waardevol voor het gezin.”, vertelt Annemiek. “Ik zou iedereen willen aansporen eens rond te kijken op wehelpen.nl. Gericht mensen aanschrijven en vragen om hulp is nu zo eenvoudig. En het werk echt prettig en snel!”.  
 

{##}