Een helpende hand is soms dichterbij dan je denkt

Een helpende hand is soms dichterbij dan je denkt

Aan het woord is Anneke Arkes. Ze meldde zich vorig jaar aan bij WeHelpen, omdat “het er gewoon bij hoort”. Zo is ze opgegroeid. Dat doe je voor elkaar. En dat ze niet de enige is die er zo over denkt, merkte ze toen ze zelf een uitgestoken hand nodig had.

Anneke: ‘In de straat waar we wonen is het heel ''gewoon'' om elkaar te helpen. Je steekt je handen uit de mouwen voor een ander. En die ander doet iets terug. Of het nou een luisterend oor is, of het even opvangen van kinderen. Er wonen in onze buurt veel ouderen, en dus worden in de winter de straat en de paden overal schoon gemaakt. Burenhulp is ons met de paplepel ingegeven.’

Tegenslag

‘Via WeHelpen had ik om hulp gevraagd om mijn gedichten in boekvorm uit te geven. Ik kreeg een aantal reacties. Maar door samenloop van omstandigheden belandde ik in de ziektewet. Ik kon het allemaal even niet meer aan. Ten einde raad vroeg ik hulp aan een jonge vrouw die bij ons in de straat woont. En weet je wat ze zei? “Natuurlijk help ik jou, Anneke!” Die helpende hand bleek nog dichterbij dan ik dacht!’

Wederdienst

‘Ze was er voor me, toen ik het vroeg maar ook toen de bundel uitkwam. Ik was dolgelukkig. En om iets terug te doen, heb ik haar een voetreflexmassage gegeven. Een heerlijke ontspanning voor haar en voor mij is het dankbaarheid voor wat ze voor mij heeft gedaan. Haar man heeft de computer voor ons beveiligd. Ook hij krijgt van mij een voetreflexmassage.

Open staan voor elkaar

‘Het is best eng om te laten merken dat je hulp nodig hebt. Maar als iedereen ervoor open staat, komt alles goed.’

Elkaar helpen helpt jezelf en daarmee helpt je anderen Het is Geven en Ontvangen door Wehelpen sta je dichter bijeen en bij elkaar. de banden worden verbonden, door er bij stil te staan dat je mag Helpen.

{##}