“Een uurtje gezelschap voor mijn vader”

Zo luidde de hulpvraag van Irene. Ze woont in Amsterdam, haar ouders in Lelystad. Haar vader heeft Alzheimer en de ondersteuning vraagt best wat van haar moeder, haar broer en haarzelf. Dus ging ze op zoek naar een vrijwilliger. 

Gemakkelijk en snel
Irene: “Eigenlijk kwam dat idee bij me op toen ik zag dat mijn moeder steeds vaker haar sportuurtje op dinsdagmiddag moest overslaan. Rond hetzelfde moment keert mijn vader terug van de dagbesteding. Ze had samen met de casemanager al naar alternatieven gekeken, maar dat bleek toch erg lastig. De hulpvraag op wehelpen.nl was snel geplaatst en Lucie (links op de foto) reageerde een paar dagen later al. Zo fijn!” 

Landelijke dekking 
“Ik doe zelf vrijwilligerswerk in Amsterdam” vervolgt ze. “Het mooie van wehelpen.nl is dat ik vanuit Amsterdam hulp kon zoeken in Lelystad. Door via de website contact te leggen, leer je elkaar al een beetje kennen en voelt het vertrouwd als je elkaar daadwerkelijk ontmoet. We hebben een aantal keer heen en weer gemaild en daarna heeft ze kennis gemaakt met mijn moeder. Het klikte gelijk.” 

Zelf initiatief nemen
Irene: “Heerlijk om mijn moeder blij te zien. Ze is van een andere generatie; moest even wennen aan de mogelijkheid om zelf initiatief te nemen en niet af te wachten. Ik vind de mogelijkheden die de website biedt erg prettig. Je kunt concreet aangeven wat je nodig hebt en de ander weet dus ook precies wat er wordt gevraagd. Lucie is nu een aantal weken geweest en ook mijn vader kan het goed met haar vinden.”

Gewoon doen
Ze sluit af: “Mijn tip voor de lezer is dan ook ‘Schroom niet! Er kan veel meer dan je hoort en denkt. En je ziet aan mij hoe succesvol het kan zijn. Iemand die graag iets voor een ander wil doen, weet niet altijd wie een vraag heeft. Wehelpen.nl biedt de mogelijkheid om elkaar te vinden.” 

{##}