Soms heb je van die dingen ...

Soms heb je van die dingen waar je zelf niet uit komt. Geen grote dingen, maar wel lastig. Zo heb ik een keukentje dat erg onhandig is ingericht. Er is een stukje muur waar ik echt niet bij kan. En dat stukje werd steeds viezer.

Een oproepje op "WeHelpen" plaatsen vond ik best wel een hele stap. Zomaar aan vreemden vragen of ze willen komen soppen. Maar een oplossing was hard nodig.

Mijn vraag stond er al een tijdje op, toen ik een berichtje van Dorine kreeg. Ze wilde me wel even komen helpen. Op een zaterdagochtend stond ze op de stoep, met een emmertje sop, want ze gebruikt graag haar eigen schoonmaakspullen. Als een ware circusartieste balanceerde ze op de keukentrap en vouwde zich in de moeilijkste hoekjes. Binnen een uurtje was mijn keukentje weer brandschoon.

Tot mijn verbazing bood ze me ook nog aan om nog een keer terug te komen om mijn keukenmuurtje van een vocht- en vuilafstotend verflaagje te voorzien. Dus stond ze twee weken later weer op mijn keukentrap te balanceren en heb ik nu een vrolijke, schone muur.

Ik ben blij met Dorine en vind WeHelpen een prachtig initiatief. En ik hoop dat ik ook anderen mag helpen met dingen waar ik wel handig in ben.

Marlien

{##}